“ Çözüm ortağınız... ”

Yako Blog

Thin Client Nedir?

Thin Client (İnce İstemci), merkezi bir sunucuya bağlanarak bu sunucu üzerinde oturum açmaya uygulama çalıştırmaya yarayan cihazdır. Bütün uygulamalar sunucu üzerinde çalışır ve bu sayede istemci tarafına herhangi bir program yükleme, kurulum v.b. işleme gerek yoktur. Üzerinde web tabanlı programlar çalıştırılabilir ve internette gezinilebilir.

Neden Thin Client?

Günümüzde sıklıkla duyduğumuz Cloud (bulut) mimarileri ve masaüstü sanallaştırma teknolojilerinin sağlamış olduğu faydalar, kullanıcıların ve sistem yöneticilerinin bu teknoloji geçişi için ciddi bir önem arz etmektedir. Sanallaştırma teknolojisinin önemli bir ayağı olan Thin Client sistemlerinin temel amaçlarından biride olan atıl kapasiteyi paylaşmak olduğundan her kullanıcıya ayrı ayrı güçlü bilgisayarlar vermek yerine kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak uygun bir sunucu ve storage yapısıyla kaynakların daha efektif bir şekilde kullanımını sağlamaktadır.

Thin Client cihazlar, standart PC'ye Kıyasla Düşük Maliyet Çözümleri Sunar

Thin Client, donanım maliyetlerini % 80'lere varan oranlarda düşürüyor. Thin Client kullanıcı sayısını en uygun maliyetle arttırmayı sağlar. Thin Client, toplam sahip olma maliyeti size ile ne kadar tasarruf yaptığınız konusunda bilgi verecektir.

Uyumluluk

Thin Client ürünlerimiz, Paylaşılan PC'nin üzerine yüklenen Windows tabanlı standart tüm yazılımlar ile uyum içerisinde çalışmaktadır. Popüler sanallaştırma teknolojileri olan Citrix, Vmware, Microsoft terminal hizmetleri ve diğer bir çok protokolü güncel receiver versiyonları ile desteklemektedir.

Eş Zamanlı Windows ve Uygulama Kullanımı

Thin Client 'ler, Terminal yada Uygulama server üzerinde bulunan aynı programı eş zamanlı olarak aynı anda ayrı ayrı olarak çalıştırabilirler.

Kurulumu Kolaylığı

Thin Client ’lar bağlantıları yapıldıktan sonra birkaç dakika içerisinde kullanıma hazır hale gelir.

Esneklik

Thin Client, CDMS merkezi Yönetim yazılımı ile cihazları kurmak kolaylaşır ve tüm ayar ve denetimleri yapmak merkezi hale gelir. Ayrıca projeye özgü istemci üzerine uygulama yüklenebilir.

Ergonomi

Küçük Dizayn; Thin Client 'lar kullanıldıkları alanlarda az yer kaplayarak alan tasarrufu sağlar. Ayrıca Thin Client'lar LCD monitörlerin arkasına VESA kit ile monte edilebilir.

Çevre Dostu

Thin Client kendi gövdesini pasif soğutucu olarak kullandığı için ayrıca bir soğutucu ya ihtiyaç duymaz, sessiz bir çalışma ortamı sağlar ve sağladığı yüksek enerji tasarrufu ile çevre dostu niteliği taşır.

Güvenlik ve Hız

Her geçen gün daha da çok bilgi güvenliğinin önemi artmaktadır. Centerm Thin Client ’lar üzerinde veri tutulmaz. Bu sayede kötü niyetli veri transferlerinin önüne kolayca geçilebilir. Ayrıca kullanıcının Centerm Thin Client ’lar üzerine program yükleme ve kaldırmasına izin verilmez. Taşınabilir ortamda veri aktarılamaz ve üzerinde CD-ROM ya da disket sürücü yoktur. İstenildiğinde USB'ler devre dışı bırakılabilir.

Bakım Gerektirmez

Thin Client, için herhangi bir bakım gerekmez. Paylaşım cihazlarının (Server) bakımı ve yazılım yükseltmeleri yapıldığında, Thin Client’larında de bakımı yapılmış olur.

Düşük Elektrik Sarfiyatı ve Sessiz Çalışma

Thin Client ’lar düşük elektrik sarfiyatı ile sessiz ortamlar yaratırlar. Standart bir bilgisayar 150W ila 200W arasında iken bu oran Thin Client'larda ortalama 5W ila 7W arasındadır. 1 adet PC yerine 1 Adet Thin Client kullandığınızda yapacağız elektrik tasarrufunu görmek için tıklayın.

Gelişmiş Çevre Birim Desteği

Thin Client ürünlerimiz günümüzde en çok ihtiyaç duyulan Yazıcı, Elektronik İmza, Genişletilmiş (2.Ekran) tarayıcı, Dokunmatik ekran ve kamera gibi çevre birimleri ile tam uyumluluk içerisinde çalışmaktadır.

Print Server Özelliği

Thin Client ’lar Unix Printing System özelliği sayesinde cihazlar üzerinde local ve Network yazıcı kullanılabilir ve paylaştırılabilir

WAN (Geniş Alan Ağı) Bağlantısı

Thin Client ile internet üzerinden TCP/IP protokolü ile dünyanın herhangi bir yerindeki sunucuya bağlanılabilir.

Elektrik Kesintilerinde Veri Kaybına Son

Thin Client ’lar merkezi sisteme bağlı çalıştıklarından ve üzerinde herhangi bir bilgi tutmadığından sadece Sunucu bilgisayarda kesintisiz güç kaynağı kullanılarak, tüm kullanıcıların elektrik kesintisinde karşılaşılan veri kayıpları önlenir.

Kullanım Alanları

Kamu Kurumları, Hastaneler,Çağrı Merkezleri, Eğitim Kurumları, Bankalar,Üretim alanları, Şirketler, Mağazalar, Digital signage, IP TV ve tüm ortamlarda kullanılmaktadır.

Enerji Tasarruf Tablosu

Aşağıdaki tabloda PC ile Thin Client arasındaki enerji tasarrufu ele alınmıştır.KonuPCTHIN CLIENTSaat125w6wGünlük1250w60wAylık25000w1200wYıllık300,000w14,400w5 Yıllık1,500.000w72,000wWatt/Kwatt1,500kw72kwEnerji birim fiyatı0,44Kr0,44KrToplam tutar660,00₺31,68₺Toplam kazanç-628,32₺

Düşük maliyet ve yüksek performans ile kendi başarı hikayenizi yazın!